Pârtia de schi Dealul Negru este una dintre cele trei pârtii din municipiul Vatra Dornei care așteaptă turiștii să le încerce fie pe schiuri, fie pe snowboard sau, de ce nu, pe sanie și saci de celofan. Pârtia Dealul Negru este cea mai lungă din Țara Dornelor, având o distanță de 3200 de metri și o diferență de nivel de 400 de metri.

Vârful pârtiei se află pe platoul Dealului Negru în imediata apropiere a telescaunului din Vatra Dornei. Accesul se face cu linia de teleferic, iar o urcare durează în jur de 25 de minute. Pârtia de schi Dealul Negru este deschisă de luni până vineri în sezonul rece între orele 10:00 și 17:00.

Altitudinea de pornire a pârtiei se află la o altitudine de 1301 metri, în timp ce punctul de sosire se află la o altitudine de 860 de metri. Pârtia se numără printre cele mai lungi pârtii din întreaga Românie, însă nu beneficiază de nocturnă sau zăpadă artificială, zăpada naturală fiind singura condiție pentru ca turiștilor să le fie permis accesul.

Iată mai multe imagini de pe pârtia de schi Dealul Negru:

* fotografii din articol via turistik.ro

Comments (1)

  • Dan

    Și atunci când ninge nimeni nu folosește plugul să bată zăpada. A nins prea mult, de aia nu se poate schia bine! Lucruri lăsate în voia sorții, dar avem avertisment la fiecare teleschi că nu pornește decât cu minim 10 turiști! Pe 9 ianuarie 2018, cu o vreme ideală pentru schi, riști să te accidentezi pe pârtia Dealul Negru doar pentru că cineva nu îngrijește pârtia și dă vina pe cantitatea mare de zăpadă!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).