Complexul Turistic Telescaun din Vatra Dornei a luat naștere în anul 1980, atunci când conducerea orașului și-a dat acordul pentru ca în Țara Dornelor să fie înființată o linie de teleferic cum nu se mai văzuse nicăieri în țara noastră până în acele momente. Planurile telescaunului prevedeau un traseu de trei kilometri care să facă legătura între orașul Vatra Dornei și platoul de pe Dealul Negru, aflat la o altitudine de 1300 de metri, o zonă cu peisaje incredibil de frumoase.

complexul turistic telescaun din vatra dornei

Lucrările au durat câteva luni bune, iar în anul 1981 prima plimbare cu telescaunul a avut loc. Oamenii din oraș erau fericiți și mulțumiți de modul în care turismul dornean se dezvolta. Însă acest nou obiectiv turistic din Bucovina nu a dus doar la dezvoltarea orașului, ci a împins de la spate și dezvoltarea complexului turistic din jurul telescaunului.

Fapt pentru care în apropierea telescaunului din Vatra Dornei a fost amenajată o pârtie de schi, iar pe platou au fost construite locuri de cazare. Cu timpul a apărut o pistă de tubing undeva în partea de vest a Dealului Negru, iar în apropierea locurilor de cazare a fost amenajată o zonă pentru campare și grătar.

complexul turistic telescaun din vatra dornei

Mii de oameni fac lunar o plimbare cu telescaunul din Vatra Dornei, iar persoanele care trec prin această experiență plăcută sunt încântate de peisajele admirate, de proprietățile curative ale climei, dar și de mediul înconjurător specific zonelor montane din Bucovina. Întreaga zonă a Dornelor este cunoscută pentru aerul curat și pentru liniștea naturii, lucruri despre care o mulțime de lume vorbește atunci când ajunge în orașul bucovinean.

Complexul Turistic Telescaun din Vatra Dornei oferă o gamă largă de modalități de petrecere a timpului liber, printre care se numără plimbările cu telescaunul, pista de tubing, zona de campare, locurile de cazare, pârtia de schi și snowboard, dar și restaurantul și terasa.

* fotografii din articol via turistik.ro și infopensiuni.ro